Önskeartiklar

Graviditet och åldrar

2008-05-29 14:37 #0 av: Ioma

Vilken ålder är vanligast att man får barn? I vilken ålder är det bäst att få barn?

 

Relaterade länkar

Av: Ioma

Datum för publicering

  • 2008-05-29

Mvh
Marika "Ioma"

Sajtvärdinna på barnlöshet www.barnloshet.ifokus.se
Jag anordnar HexMeet i Småland
Min hobbyblogg & dagbok: http://www.ioma.se

Anmäl
2008-05-30 00:20 #1 av: Wiizy

någon som vill skriva? snälla, jag vill ha denna artikeln :P - intressant ju. ;P

//Wizy

Anmäl
2008-05-30 00:27 #2 av: MaMaMade

Förstaföderskorna har ju stigit i åldrarna rätt så rejält de sista decennierna...o som vanligt kan man se både fördelar o nackdelar.

Fördelar som jag ser det:

1) Utbildning o arbete. Som kvinna har man kanske hunnit skaffa sig en utbildning el ett fast arb att falla tillbaka på.

2) Man har fått lite erfarenhet, skinn på näsan o ett större lugn.

Nackdelar som jag ser det:

1) Man orkar inte lika bra som när man var yngre; vaknätter, bära, större risk för "åldersrelaterade" sjukdomar medan barnen fortfarande är relativt unga.

2) Livet EB...Efter Barnen blir kortare. Jo, ibland drömmer man faktiskt om det! O när man får barnbarn kanske man sitter på hemmet o inte vet vilka de är!

Nej, jag vet inte. Det är så olika på hur man är som person. Känner några unga tjejer som fick sina första vid 16-17 års ålder o de är utmärkta föräldrar m yrkesutbildning o arbeten samt ork till engagemang i skol- o idrottsföreningar. Ser jag till mig själv som fick mitt första när jag var 33 o min tredje o sista vid 42 så...

Jag spenderade många år på att vänta på barnet som inte kom. Engagerade mig inte i mitt liv, hankade på i ett arbete jag avskydde, brydde mig inte...var totalfixerad vid att på ngt sätt få hem ett barn. Nu har jag varit hemma sedan Sonen kom hösten -97 o börjar bli rätt så less både på att gå hemmavid o på barn. Jag är 44 år o har ingen bra utbildning, ingen senare arbetslivserfarenhet, avskyr fortfarande mitt gamla jobb, har 3 barn...vem vill anställa mig! Så nu har jag nojja över det. Förvånad

Jag tror inte man kan säga att ngn ålder är den bästa...ser jag till mig själv hade det nog varit bättre att få dem 10 år tidigare medan ryggen fortfarande höll ihop. En mamma som har ont o sover dåligt blir inte en glad mamma som orkar busa, pyssla o engagera sig i sport o så. Å andra sidan har jag kommit över "hönsstadiet", oroar mig inte för småkrafs o har lättare för att sätta gränser. Huvva vilka frågor du ställer Ioma! Glad

Anmäl
2008-05-30 00:28 #3 av: Ioma

Jag tror mamamade har utsett sig till artikelförfattare här *blink*

Mvh
Marika "Ioma"

Sajtvärdinna på barnlöshet www.barnloshet.ifokus.se
Jag anordnar HexMeet i Småland
Min hobbyblogg & dagbok: http://www.ioma.se

Anmäl
2008-05-30 00:43 #4 av: MaMaMade

Sorry, är lite trött o då snurrar jag igång o sedan glider jag in på annat o... Generad

Kom nyss på ngt som jag borde ha haft m här ovan men jag har redan glömt bort vad det var! Se där...nackdel äldre mamma; hon blir stencil medan barnen är små!

Anmäl
2008-05-30 00:46 #5 av: Ioma

hihihihiSkrattande

Mvh
Marika "Ioma"

Sajtvärdinna på barnlöshet www.barnloshet.ifokus.se
Jag anordnar HexMeet i Småland
Min hobbyblogg & dagbok: http://www.ioma.se

Anmäl
2008-05-30 01:10 #6 av: MaMaMade

Jooo, jag sörjer över att mina barn inte får umgås m sina mor- o farföräldrar som många av deras kompisar får. Svärmor dog i cancer precis när vi bestämt oss att berätta för alla om att vi skulle adoptera. Hon var den som längtade mest efter barnbarn.  Svärfar o min mamma hann träffa Sonen o Mellis men inte Minstan. Min pappa lever än men har alzheimer o orkar inte m så många som surrar o flyger o far pga den o andra sjukdomar. En nackdel m att vara lite äldre när man får sitt första barn.

Får jag vara lite ego så är det också skitjobbigt att inte ha ngn "avlösare". Min man är ensambarn (adopterad) o jag har en 11 år syster som har sina problem förutom jobb o så. Hon har stora barn nu men de har jobb o studier att tänka på, bor en bit ifrån o har ingen bil etc. Barn är underbara men jobbiga också, ibland går jag o Guben (mest jag för det är jag som mamma som testas hela tiden) på knäna.

Jag är också orolig för att jag inte ska orka m den dagen jag får barnbarn. Har räknat ut att vi kommer att vara 57 år när Sonen är 25 år. 63 år när Mellis är 25 år och 66 år när Minstan är 25 år. Man får hoppas att man får ha hälsan o må bra på äldre dar´!

Anmäl