Tips

PCO "dokumentär"

2010-04-20 20:02 #0 av: Endroppeihavet

 

Detta är en föreläsning av en gynekolog i Uppsala som gjort många studier om PCO och fertilitet.

 

Den ger en jättebra bild om vad PCO faktiskt är för något och vad det har för konsekvenser.

När man söker om information om PCO kan det stå att man har cystor på äggstockarna, detta är fel, det är inte cystor utan äggblåsor.

 

Bland annat så visas det att PCO-patienter har väldigt bra ägg och en större chans att bli gravid, när de faktiskt får ägglossning, det visar också på androgynerna hjälper till att fokusera och bygga muskler förutom de negativa konsekvenser som androgynerna har (som manlig behåring och acne).

Det visar sig också att menopaus kommer senare för kvinnor med PCO, vilket gör att de är fertila längre.

Tycker den var jättebra! Visar allvaret om övervikt i synnerhet för kvinnor med PCO för vi har större risk än någon med samma vikt att utveckla Diabetes II och hjärt- och kärlsjukdomar.MEN den visar också att det är lättare att gå ner i vikt när man faktiskt kommer igång, samt att PCO:n /PCOS gör det lättare att fokusera på träningen.

PCO påverkar också sötsuget, vilket gör det svårare att låta bli kolhydraterna och han nämnde vikten av att ta hjälp och gå med i en träningsgrupp etc.

 

Ni ska absolut se den om ni har PCO eller tror att ni har PCO!

 

 

Föreläsning om bland annat PCO

Anmäl
2010-04-22 18:54 #1 av: Cindy

Du får hemskt gärna göra detta inlägg även på Kvinna iFokus!!

Vänliga hälsningar
Cindy

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.