Infertil

Farliga schampon?

2009-04-23 23:08 #0 av: SumacWarmi

Jag läste idag en artikel om olika saker som vi aningslöst spolar ner och ut i naturen, och hajade till. Bland annat nämndes nämligen "sodium laureth sulfate", som finns i åtminstone alla mina schampon. Detta ämne gör fiskar infertila! Förmodligen har man inte testat det på människor i detta avseende (för hur testar man en sån sak?). Men det är ju tänkbart att det har en liknande effekt på oss... jag ska ut och handla nya schampon i morgon! Och då kollar jag noga i innehållsförteckningen! Varför riskera nånting, liksom? Finns det minsta risk så vill jag göra allt för att undvika den.

Anmäl
2009-04-30 21:43 #1 av: SumacWarmi

Även duschcrémer innehåller visst detta ämne. Det är det som gör att det löddrar. Jag har nu i söndags köpt olivtvål, som ska vara både till kropp och hår, och använder det istället för duschcréme och schampo. Hittills är jag mycket nöjd. Jag känner mig väldigt ren, plus att jag slipper massa parfymerade produkter... parfym har jag själv ändå efteråt.

Hoppas det hjälper upp fertiliteten litegrann också...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.