Infertil

Testet visade 0 spermer...

2012-06-14 22:02 #0 av: [Mary_S]

Min man fick oturligt nog en bitestikelinflammation för ca ett år sedan. Detta upptäcktes och behandlades med antibiotika (tror jag). Nu efter ett år lämnade han 2 tester som visade att han har inga spermier alls. Vi har fått en remiss och ska få en läkartid om ca 3 månader. Känns hopplöst för för det första är jag 23 och han 25, och vi vet inte varför  han fick inflammationen från början för han hade ingen bakomliggande könssjukdom, vilket de sa på sjukhuset att så var nästan alltid falllet när man får sånt här  och vi vet inte om vi någonsin kommer att kunna få barn, eftersom vi inte har blivit erbjudna hjälp och att få prata med någon utan läkaren har bara ringt och meddelat resultatet, utan att vilja berätta om vad det finns för metoder, så vet jag inte om det här går att åtgärda. I bästa fall är det kanske så att det är ett stopp pga infektionen som gör att spermierna inte kan ta sig ut från testiklarna till bitestiklarna, (går det att åtgärda?) i värsta fall är han steril sedan födseln?Jag har ingen aning om hur prognosen ser ut...Någon som är i samma situation?

Anmäl
2012-09-28 10:37 #1 av: mufflis

Vad jag förstår så går det kanske att operera. Sedan kan man göra en sk assisterad befruktning: man tar ut spermier och sprutar in i dig. Om det nu rör sig om blockage...

http://se.babycenter.com/preconception/suspectingaproblem/causesinfertilitymen/#12

Anmäl
2012-10-03 11:27 #2 av: Hannathu

Om det finns spermier i testiklarna går det att göra PESA/TESA eller vad det heter, sen göra mikroinjektion in i ägg som man plockat från dig.

En väninna till mig och hennes man har gjort det och nu är de snart föräldrar. Om jag fattade rätt på henne är prognosen god så länge det finns spermier i testiklarna även om de inte mognat klart i bitestiklarna.

Är din kille helt steril finns spermadonation.

Anmäl
2013-06-12 21:55 #3 av: [Mary_S]

Tyvärr visade det sig att pojkvännen är helt steril. Vi kommer aldrig få barn tillsammans, och jag har fått välja mellan honom eller att ha donator. Han vägrar blankt och jag älskar honom så vad ska jag göra? Är sjukskriven p g a depression och har självmordstankar. Orkar inte detta länge till.

Anmäl
2013-06-23 21:25 #4 av: viktoria91

#3 Du säger ju själv att du älskar honom, välj mannen. Han har nog knappast det lätt själv nu.

Anmäl
2013-07-04 23:15 #5 av: annikaron


Min man har det på samma sätt, inga livsdugliga spermier. Vi har diskuterat en donation fram och tillbaka. Det viktiga är nog att låta det få ta lite tid för honom att vänja sig vid tanken. Så var det för min man. Vi fick beskedet för tre år sedan och ställdes då direkt i kö för donation. När vi var framme i kön och kallades så kände min man att han behövde få tänka mer. Nu har vi återigen tagit upp det och köar på nytt. Så att låta saken få sjunka in fungerade för oss.

Lycka till och ta det lite lugnt för Ni är fortafarande unga.

Anmäl
2013-08-25 11:43 #6 av: Sjöstjärna

Leta upp en riktigt skicklig klassisk homeopat och boka tid för mannen. Bara för att sjukvården säger att något är hopplöst betyder inte det att det faktiskt ÄR hopplöst. Det kan finnas hjälp att få på annat håll.

Anmäl
2014-04-12 18:51 #7 av: [Mary_S]

Vill uppdatera mitt inlägg. Jag och min sambo har nu bestämt oss för att få barn med donator. Vi har hunnit bearbeta provresultatet och vi vill gärna ha en familj så vi har anmält oss till väntelista för att få barn genom konstgjord befruktning. Jag har även fått kontakt med en tjej vars kille också är steril. De har fått barn genom donator:)

Anmäl
2014-12-15 07:51 #8 av: exitingsvillemo

hur har det gått för er? =)

Anmäl
2015-03-14 14:55 #9 av: [Mary_S]

Förlåt för sent svar!Jodå, efter sommaren ska jag genomgå min första insimination på RMC med donerade spermier. Vi har valt en donator som liknar min sambo (Inte genom fotografi då utan efter längd, hårfärg och ögonfärg). Jag har fått genomgå en ultraljudsundersökning av livmodern och så har de sprutat in vatten för att se så att mina äggledare har fri passage. Jag ska först börja med att ta en spruta när jag har ägglossning för att kunna se hur länge min ägglossning pågår, uppfattade jag det som. Jag har varit deprimerad ett tag men det var inget problem efter att min läkare hade fått intyg av psykolog att jag nu var frisk. M´Bemötandet vi har fått nu när vi besökte RMC i november var superbra. Vi kan börja med behandlingen när som helst men vi valde efter sommaren. Jag hör av mig om hur det går i fortsättningen!Hoppas att jag ska bli gravid och få en familj:)

Anmäl
2016-01-08 13:09 #10 av: [VinterMaran]

Jag hade två användarnamn, tog bort det ena så jag är samma person som Mary_s som svarar nu!
I september gjorde vi en donatorinsemination på RMC, jag är nu gravid med tvillingflickor som beräknas födas i Maj.
Det tog ett tag för oss båda att smälta att vi inte kunde få barn ihop, men efter det kom vi fram till att vi ville ha barn och det biologiska inte spelar någon roll.
Det blir ju våra barn!
Kan säga att min sambo är lika lycklig som jag och verkligen ser fram emot att bli pappa!

Anmäl
2016-05-15 14:25 #11 av: smurfis

Underbart!!

Anmäl
2016-05-17 20:17 #12 av: [VinterMaran]

#11: ja verkligen, kan fortfarande inte riktigt förstå det trots att det är två veckor till bf:) ett riktigt mirakel!tack för din kommentar:)

Anmäl
2016-06-16 18:32 #13 av: Aleya

Vad underbart att höra. Hoppas allt gått bra.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.